2023-04-02 141 浏览
上次嚟食过,觉得好有水准,今次约埋个friend嚟食。佢未嚟到,我觉得有啲饿,竟然系先去攞甜品!😂其实系因为上次太晏出去攞,冇哂我钟意𠮶啲。今次个Main𨍭咗做飞驒和牛,个friend见到menu就即刻话:「正嘢嚟㖞!」😊最先上嘅系刺身拼盘,果然系有几块和牛,口感滑溜,质感新鲜,味道都算几鲜甜,而其他刺身同之前食嘅一样咁新鲜。😋👍🏼既然系和牛做主题,冇理由唔试吓㗎,我哋三个人只有一个唔食牛,佢叫咗龙虾。朋友问我觉唔觉块牛肉好肥,我话唔觉,秘密系夹埋啲椰菜丝一齐食就冇问题㗎啦。😊 龙虾同上次一样咁有水准,但系要加$100。👍🏼😋呢度嘅半自助晚餐仲可以upgrade酒水任饮package,我哋三个人都upgrade 咗,对我嚟讲,upgrade 好𨺗,因为我唔系好识饮酒,当然你可以叫果汁同汽水,但系好似好陡料。不过我个friend先叫一杯白酒,跟住食牛肉𠮶阵再嚟一杯红酒,佢话咁样先夹。😅之后我哋叫咗一壶Sake,倾吓饮吓。临尾,佢去攞甜品,再叫多杯黑啤,服咗佢!😂如果你好似我个friend 咁饮得,咁加$238都值得。🍷🍶🍻🍸🥂
和牛海鲜刺身拼盘

厚烧飞驒和你牛夹埋椰菜丝食仲正