2021-12-02
一路以黎都好想试下飞驒牛究竟有咩咁巴闭🤣衬住男朋友今日出左bonus,即刻屈佢请我去食😋😋-上网一打飞驒牛就会弹左呢间肉料理 广出黎😉睇左价钱同评价之后,都觉得唔错,一于试下佢🤘🏻🤘🏻🤘🏻呢到有套餐或者散叫拣,今次就散叫左~-1.飞驒牛五部位 $520主角😻😻因为我地怕食太多会腻,所以就叫左每款2块😋包括里脊肉、牛肩肉、上后腿腰肉、臀骨肉同埋西冷~~每个唔同嘅部位油花嘅分布都唔同,但全部都系牛味极浓👍里脊肉系属于牛背最嫩滑嘅瘦肉,相对其他部位油花较少,自然油腻感都会比较轻~~而西冷、臀骨肉油花就会相对多🤤可以点一点佢嘅醋解下腻~-2.咖哩飞驒牛肉饭 $120牛肉饭嘅卖相唔算话系好靓,但味道就真系超正㖞👍👍👍店员帮我地捞好个饭之后,衬佢热辣辣等一阵可以收一收啲汁,令啲咖哩汁索哂入啲饭到😋😋再加埋蛋好好食😋😋入面仲有飞驒牛粒,食得出油花相对上冇咁重,同咖哩饭perfect match🤤-3.橙汁梳打 $40 呢个橙汁梳打又系出奇地好饮😻😻真材实料,入面嘅甜味完全系黎自橙嘅清甜,梳打又好够汽👍👍-4.豆腐雪糕呢个豆腐雪糕系送嘅🤤🤤淡淡豆腐味,偏向雪葩嘅质感~👍
1.飞驒牛五部位 $520
2.咖哩飞驒牛肉饭 $120
3.橙汁梳打 $40
4.豆腐雪糕
呢个豆腐雪糕系送嘅🤤🤤淡淡豆腐味,偏向雪葩嘅质感~👍