2016-06-02 264 浏览
前几日同FRIEND系荃湾行完山,饿到PK就谂住求其揾D野填下肚仔啦,点知又俾我发现到呢间野D烧卖又几好食㖞。其实呢间野又唔系得烧卖既,仲有鱼蛋、各式串烧等等好多扫街常见既食物,试左几样味道都算唔错,不过令我印象最深刻既始终都系佢既烧卖。首先一兜8粒烧卖十蚊都唔洗已经算系十分之抵食。水蒸既烧卖令佢唔会干哽哽,熟透之余亦都不失水分同弹性。加上佢唔似得其他烧卖咁净系配豉油,佢仲有麻辣汁同埋沙嗲汁俾你选择,钟意辣既朋友当然就可以选麻辣汁,怕辣既朋友都可以拣佢既沙嗲汁,一D都唔辣之余仲要甜甜地咁,讲真配沙嗲汁既烧卖我都系第一次试,同D烧卖居然系出奇地咁夹,虽然两只味都唔错,不过我个人就比较钟意沙嗲汁多D喇!
烧卖+沙嗲汁
2016-05-23