2018-06-09
朋友带咗我去一间日式串烧bar,非常高质同relaxing👍🏻呜呀😟因为地方太暗,影出嚟啲相好丑,但真实系好正㗎😭.呢到有好多款酒精饮品,但其实我本身好少饮酒,所以系谂住叫soda饮就算😂不过基于朋辈压力(👈🏻😂)之下,就决定都叫杯cocktail🍸店员好nice咁推荐Yuzu World($108)同Lychee Sake Mojito($118),系比较啱女仔的。咁我就叫咗前者嘅柚子世界🍸果然易入口,都几好饮🙈.串烧方面好正,好多都好食😆讲唔哂全部,唯有净系讲啲我觉得特别啲嘅🙈.首先其实最令我难忘嘅串烧系,因为我影得太太太丑而冇喺上面合图出现嘅是日special「海胆冬菇博多」($78)😂一串两件。其实即系juicy冬菇,上面酿咗虾胶,虾胶上有海胆,然而再放啲紫菜丝。层次丰富,食落好match好有惊喜!必叫!!!呢个系店员推介嘅是日special,我见menu冇㗎,所以大家想叫嘅话不妨问吓店员🙆🏻♀️.烧菠萝非常有惊喜!菠萝烧完暖暖哋,食落非常香甜多汁。好喜欢呢种自然嘅香甜味道,配上冲绳黑糖食,黑糖味唔会盖过菠萝香甜味道,原来咁样食系咁夹🍍🤤.然后排名不分先后啦!我地问店员通常边款
呜呀😟因为地方太暗,影出嚟啲相好丑,但真实系好正㗎😭
咁我就叫咗前者嘅柚子世界🍸
果然易入口,都几好饮🙈
层次丰富,食落好match好有惊喜!必叫!!!
烧菠萝非常有惊喜!
菠萝烧完暖暖哋,食落非常香甜多汁。
然后排名不分先后啦!
我地问店员通常边款会多人叫,店员就话系免治鸡肉棒同黑毛和牛串。
免治鸡肉棒烧到热辣辣,入面好juicy!
黑毛和牛食落肉质软腍,但其实有点贵🙈一串过百元但只有大约四口和牛🙈
烧鸡翼好似听落好普通,但往往都会想叫嚟食😛
鸡翼烧得皮香脆而肉嫩,调味又刚好,完全满足了我想食烧鸡翼嘅瘾💜
同行朋友就超喜欢烧带子,系咁话好鲜味😂
店员递上烧带子嘅时候,特别话呢个系用当刺身食嘅带子烧的,会烧到六七成熟。
烧白鳝烧到外皮有点脆脆的,然后入面肉质爽脆🤩。
PS 最好就book咗位先,我见到都几full。我地今次坐吧枱位,咁啱听到店员接电话,原来有人想book场😂呢到地方其实唔大,相信十几廿个人都可以包场了?(乱估😂大家有兴趣就打去餐厅问吧🙆🏻♀️)
PPS Happy hour(每日3至8pm)酒精类饮品有25% off!每晚10pm后入座,消夜时段仲全单有15% off添呀🙈营业至凌晨1点半㗎~