今日和老婆往西贡Gastrobox By Okapi Cafe食晚餐, 我们点了烤西班牙黑朱扒, 卡邦尼忌廉扁意大利粉、比利时椰菜仔、干邑龙虾汤、白菌焗田螺和冻卡布奇诺。餐厅奉上香草蒜蓉包, 食落有浓香香草和蒜蓉包, 面包咬落松软, 配上牛油食落美味;烤西班牙黑朱扒卖相吸引, 黑朱扒食落香脆啖啖肉, 肉味软腍, 口感十足, 配上黑椒汁食落惹味, 配菜有法边豆, 甘笋、蕃茄和脆薯, 法边豆和甘笋食落新鲜爽口,蕃茄食落开胃、脆薯食落爽脆热辣辣, 整份烤西班牙黑朱扒, 卖相吸引, 口感十足, 食落美味;卡邦尼忌廉扁意大利粉芝士味香浓, 忌廉香滑、磨菇食落爽口、烟肉咸度适中、扁意粉食落爽口, 配上黑椒等香料, 食落醒胃;比利时椰菜仔食落爽脆清甜, 配上蒜蓉食落口戒丰富;干邑龙虾汤龙虾食落弹牙, 汤味道鲜甜有啖啖忌廉香;白菌焗田螺卖相吸引, 田螺食落鲜甜爽口, 焗薯食落软腍配上白菌香味, 口感丰富有层次;最后冻卡布奇诺饮落香浓, 奶味香滑。餐厅座位舒适, 楼底特高空间感十足, 配上西洋板画摆设, 感觉舒适, 餐厅食物美味, 食了一顿高质晚餐,适合情侣夫妇晚膳好地方。
干邑龙虾汤
香草蒜蓉包