2018-02-17
好多人选择好浪漫咁过情人节, 送花、去旅行、 食高级西餐, 不过计我话两个人喺埋一齐,其实做咩都已经好足够, 只要互相珍惜相处嘅时间, 已经可以好开心好满足。我从来唔介意自己A0, 因为感情呢啲嘢唔可以强求, 反而身边有好好嘅屋企人同朋友, 已经令我每一日都觉得好快乐好满足, 所情人节呢一日我同细妹呀出嚟行下街, 经过一连串花店欣赏完情人节玫瑰花束后, 就嚟咗食咗车仔面。餐厅环境开扬,窗边一排位置可以望出窗外, 窗边几盆小植物令到环境更写意。好肚饿,要开动啦,一叫就叫咗一碗八𩠌车仔面,系八𩠌呀👏👏真系唔知几多年冇食过猪红,呢一旧滑嘟嘟,唔会有血腥味, 食落去好有口感。又到我最钟意食嘅芝士啦, 热辣辣嘅芝士丸里面有流心, 一咬开就有拉芝效果, 芝士味浓郁!牛腩份量都唔少,切开一粒粒咁, 方便一口一粒, 啖啖肉, 牛腩粒粒都咁入味, 牛腩汁仲有好香花椒八角同香料嘅味道。话明来食面,面嘅质地当然要有要求, 食过好多间车仔面, 呢度嘅菠菜面我最满意, 口感幼滑得来够爽口, 索晒啲沙嗲汁汤底仲好食😋同细妹再叫多一个椒盐鸡软骨, 外皮松脆,细细粒咁好得意, 上面写咗啲辣椒同椒盐作调味, 令到鸡粒更
好肚饿,要开动啦,一叫就叫咗一碗八𩠌车仔面,系八𩠌呀👏👏
同细妹再叫多一个椒盐鸡软骨, 外皮松脆,细细粒咁好得意, 上面写咗啲辣椒同椒盐作调味, 令到鸡粒更惹味, 不过如果鸡粒多啲肉就好啦... 依家有啲空气感。
本来想叫鲜蔗汁, 可惜太受欢迎已经卖晒, 原来系咁抢手...lunch time 都已经卖晒, 店员或庶汁系新鲜每日制造, 讲到我好想试... 下次要早啲嚟啦😆