2022-01-03
大埔美食: Park Cafe (西餐)食佢老味指数: 🌕🌕🌕🌖🌑-今日九龙出新界去到大埔,听朋友介绍黎左呢间黄店,本身冇乜期待,纯粹想食餐饭填下个肚架姐( ͡° ͜ʖ ͡°) 点知!Surprisingly!!! 又真系几好食㖞衰鬼!我地嗌左个超值二人餐 ($248)包餐汤同嘢饮,两个人系够食的!-🔥法式烧鸭:🌕🌕🌕🌗🌑烧鸭嘅皮都几脆,啲肉都好juicy,再配埋佢哋嘅柚子酱真系配到绝!佢有沙律同埋薯角做配菜,但个人觉得薯角唔算太好食,所以扣咗少少分☹️🔥蒜香辣蚬意粉:🌕🌕🌕🌖🌑个意粉十分足料!要蒜味有蒜味,要辣味有辣味,啲蚬仲要有十二旧!旧旧都有肉既!我食到连汁到饮埋!如果下次经过,一定会再encore呢个!-整体来讲: 一间又有良心又好食嘅餐厅╰(*´︶`*)╯环境唔错,店主同店员都好nice! 个价钱亦对得住佢哋嘅嘢食,大家不妨可以去试吓!
食佢老味指数: 🌕🌕🌕🌖🌑
🔥法式烧鸭:🌕🌕🌕🌗🌑