尖沙咀美食: 新德里餐厅 (印度菜)食佢老味指数: 🌕🌕🌕🌕🌘-系香港人既都知道重庆大厦系边架啦!但相信唔系个个都入过去,一于由我带大家去(利申都系我朋友带我去xd)发掘下𠮶度啲地道印度菜啦(о´∀`о) -🔥芝士烤饼 Cheese Nan: 🌕🌕🌕🌕🌕呢种并非普通个只印度薄饼,因为佢系厚厚既,而且中间夹住好多芝士,一搣开就拉到丝,所以如果你系芝士既忠粉真系要试下!口感方面呢就似翻厚版既印度薄饼,再加埋芝士真系绝配!🔥玛莎拉烩鸡Chicken Masala ($74): 🌕🌕🌕🌕🌑个人觉得几好食,有啲似咖喱汁嘅,用嚟配返个烤饼或者饭都几开胃!再加上有啲鸡肉,虽然唔算话好Juicy个只,但系成碟嘢加埋一齐唔错唔错的!🔥咖喱鸡肉炒饭Chicken Biryani($68): 🌕🌕🌕🌗🌑呢个炒饭系比较干身,啲饭系粒粒鲜明,系长幼身个只,简单来讲系typical个只东南饭🤔口感会硬硬地,系几有咖喱味,但都系干干地,我自己就唔太prefer既~ 不过味道都唔错!-整体来讲:份量上其实唔算话大份,我地四个人都叫左两份Cheese Nan,所以多人食既就叫多啲啦!仲有得叫多啲种类添(๑˃̵ᴗ˂̵) 我今
尖沙咀美食: 新德里餐厅 (印度菜)
食佢老味指数: 🌕🌕🌕🌕🌘
🔥芝士烤饼 Cheese Nan: 🌕🌕🌕🌕🌕

整体来讲:份量上其实唔算话大份,我地四个人都叫左两份Cheese Nan,所以多人食既就叫多啲啦!仲有得叫多啲种类添(๑˃̵ᴗ˂̵) 我今次都系第一次入重庆,希望迟下omicron 唔会再六点后出动既时候会再入去5678次去觅好野食😚 Anw 大家要身体健康!平平安安!🤞🏻