2022-11-20 2357 浏览
同朋友来到Lagom Kaffe (牛头角) , 呢间上网睇见都系好红的打卡餐厅,野食唔单止好食,仲好岩相机食 📷佢近牛头角地铁站,行五分钟就到宏利广场,佢在一楼,场地好大,餐厅仲一边播啲音乐。但可能今日系星期日,比较少员工返工,所以现场唔会太满。佢有卡位亦都有普通座位,整体环境令人觉得好写意😉卡位风景:虽然落单已经见到食物相,但食物嚟到嘅时候都好惊讶个Benedict egg竟然咁大份而且仲要系有两大旧! !佢嘅面包好明显系烘咗,所以仲系好脆,暖暖地咁,而且上边嘅烟三文鱼份量都唔少,而且仲有啲鱼子喺上边,又有牛油果的酱,令个口感更加丰富火腿芝士漩涡酥,睇样以为系甜,实际系咸, 餐厅帮你整热咗,如果配一啲奶昔或者咖啡相信会好夹👍🏻好松软,两个人分嚟食吓就啱啱好😋😋朱古力心太软嘅朱古力味好浓,切开𠮶时,中间个心朱古力酱流晒出嚟,上面白色𠮶个系雪糕糯米糍。热辣辣嘅心太软令到雪米糍嘅皮变得烟烟韧韧,但系里面嘅雪糕又冇融到,将雪米糍嘅好味程度最大化

卡位风景:

2022-11-20