2023-02-05
等放学未够钟,就先到附近的幸福商场食啲野,近近地就拣喺正门口位嘅宾墟餐厅先,听朋友讲话呢间餐厅有左好多年,佢阿女由细食到大,哈哈😁下午茶时段黎到,都几多食客,虽然未至于等位,但张张枱都有人坐,拣左张靠窗边嘅枱坐,都几濶落。睇睇餐牌,有午餐有下午茶,就叫一人一份餐先。🍅🧀芝士焗茄汁猪扒饭芝士焗起上黎好香口,饭有炒底,猪扒大大块,唯独觉得个茄汁酸左少少,但整体黎讲都好食吖。🥪足料公司三文治加🥗沙律个公司治同平时食开嘅料唔同,呢度带少少和风🤭三文治中涂了呑拿鱼,仲夹左厚甜蛋同蟹柳,仲有青瓜、蕃茄同午餐肉,即叫即烘几正。另加左个份沙律,系港式嘅杂果沙律,有苹果、薯仔等,加埋酸酸甜甜嘅沙律酱,好味又开胃👍🥭芒果凤仙特饮&🧊班兰玉露特饮好想饮下甜野就转左两杯特饮,一橙一绿几好睇,味道就甜甜的果浆味,小朋友至爱。价钱贴地的街坊茶记,一试无妨😊
🍅🧀芝士焗茄汁猪扒饭
🥪足料公司三文治加🥗沙律
🥭芒果凤仙特饮&🧊班兰玉露特饮
价钱贴地的街坊茶记,一试无妨😊