2017-08-16 770 浏览
今日有突如其来嘅day off,于是我就即兴咁约咗朋友去铜锣湾行街顺便食好嘢!因为朋友之前都试过食呢间西餐大排档所以今次就带我去食,地点就好方便一出地铁站行5分钟到就到啦!一坐低盐源就提供左个lunch set嘅餐牌俾我地,我好不犹豫咁就叫咗个烧美国牛肉眼,顺势塑胶配埋沙律甜品同埋海鲜拼盘!落完单之后第一样你嘅嘢就系海鲜拼盘啊,佢哋摆得好精致,入边有生蚝鲍鱼日本带子鲜虾同鲜蚬,全部食落去都冻冰冰好甜,加埋佢哋嘅酱汁简直系perfect match!我个人本身就好钟意食沙律,佢哋三个上边有三文鱼之外仲有几粒益力多味嘅爆爆珠,感觉好新奇又好食!易啲沙律菜一样系好鲜甜即使冇额外嘅酱汁都好感受到沙律嘅美味!呢个lunch食都陪埋餐汤同埋蒜蓉包,蒜蓉包就发出好大嘅香气,而且佢个餐汤入边就有萝卜显肉仲有好多其他唔同健康既菜,再加埋蒜蓉包好胆之外真系好好食呀!之后黎到我最期待嘅肉眼扒啦,我叫左三成熟,快扒真系好大好足料啊,而且特别嘅地方唔系在于佢嘅大细,而系一般嘅出边其他餐厅嘅肉眼扒都系会配普通薯仔,而呢间餐厅就唔同,佢选择咗用新鲜嘅紫薯来代替薯蓉,总括来讲真系块扒又juicy薯蓉又健康又有新意呀!

我自己本身都系一个甜品控,一开始佢哋都冇写明今日系会系咩甜品,但竟然会系我最钟意食嘅焦糖炖蛋,食落去蛋味好足,而且糖有冇过多但依然有烧焦咗嘅感觉,总括来讲呢个真系好好嘅餐厅,系咪好细心环境阔落同埋最钟意啲嘢食好食呀!
午餐