2019-12-11 2490 浏览
订枱订六点,因为费事老人家太晏食野。同埋可以早d 返屋企困。用OpenRice 订座,有专人打黎确认订座。提醒有两小时用餐。去到见到有圣诞餐牌。但要预订既。好彩问左有两客。咁就叫左一个试试。二人餐黎既,所以我地叫左呢个再叫左小小散叫。二人餐黎讲算大份,无谂过虾饼会有四块。打成虾胶,中间无粒粒虾肉,但加埋炸虾面,好脆好美味盐焗鱼好大条,但由于系盐焗,只要你旧鱼肉掂到鱼皮就会好咸。厨师整得条鱼好juicy. 一切开果下,鱼汁就流出黎既。再黎半只鸡,无谂过会有埋鸡脚上枱既。成只鸡都系好juicy. 皮厚身,鸡本身偏肥,无乜鸡胸肉食,但就有劲大只鸡髀。鸡亦唔系好熟。番薯够甜。抱子甘蓝唔算苦。散叫既有红菜头牛油果沙律。望落去细细份咁样。但味道不错。再叫左啫啫鸡翼煲,有小小辣。而且可惜既系有几只鸡翼都唔熟见红。再叫左个八爪鱼猪腩。有南乳味。猪腩够林,八爪鱼林得黎好味道。加上葱蒜宁舍好味。最后上埋套餐既dangerously rich choco cake 作为尾声。实在太好喇。超浓朱古力蛋糕唔甜,有食黑朱古力既感觉。一个人分分钟食到两件。加上呢度有好多手工啤。饮下唔同既啤酒系正常喇。今次试左舒麻如

二人餐黎既,所以我地叫左呢个再叫左小小散叫。

盐焗鱼好大条,但由于系盐焗,只要你旧鱼肉掂到鱼皮就会好咸。
厨师整得条鱼好juicy. 一切开果下,鱼汁就流出黎既。

再黎半只鸡,无谂过会有埋鸡脚上枱既。
番薯够甜。抱子甘蓝唔算苦。

散叫既有红菜头牛油果沙律。望落去细细份咁样。但味道不错。

加上呢度有好多手工啤。饮下唔同既啤酒系正常喇。今次试左舒麻如醉,有四川peppercorn. 闻落几甜,老公话麻麻地。反而Tripel Karmeliet 佢觉得几好。

想试手工啤既不妨试试。佢地仲有唔同大细选择。
2019-12-11
  • 八爪鱼猪腩