2023-03-26 459 浏览
夜晚落楼下稻香食饭,拎咗枱号行入去,啲侍应个个企晒系到都唔识过黎带枱,要个客自己系到揾。一行七人坐底先叫咗五个𩠌(最后叫咗七个𩠌+一蚊鸡),然后叫咗个一蚊鸡,个部长语气好差咁话,今一无一蚊鸡卖38蚊,我地都知你六日卖38蚊,咁佢个餐牌写个𩠌名系一蚊鸡丫嘛,我唔系讲一蚊鸡咁点讲?一系你转餐牌写38蚊鸡,咁我未叫38蚊鸡啰,而家都只系叫得佢一只鸡,又唔系叫晒一蚊鸡无叫送系到坐。后尾黎咗只鸡,原只上,放底咗把普通交剪,唔紧要38蚊都预佢无服务,但系把交剪系剪唔到骨,我好声好气问呀姐有无剪骨交剪,佢好不屑咁话无,系得呢啲,我话都剪唔到咁叫啲客点剪,佢话我点知你点剪,之后就走咗,啲态度差到咁。叫咗乳鸽又系成只上,唔通内地茶楼啲客兴好似野人咁成只食嘅?唔怪得星期六晚市都无乜人,呢间大陆茶楼真系快啲折埋比下手啦。

叫咗乳鸽又系成只上,唔通内地茶楼啲客兴好似野人咁成只食嘅?

2023-03-25