2014-09-10 7470 浏览
星期六下午经过佐敦,想食返个LUNCH,见左汉和㖞,就入左去啦,汉和有LUNCH食, 都几抵食,环境又够大,坐得都几舒适。不过卫生方面系餐具方面有待改善啦,餐具同MENU有DD油,不过食物方面都唔错既。我地系下午1点左右帮衬,人都唔系太多,有分食韩烧BBQ位同食普通LUNCH韩式便当位。店内有玻璃窗,所以有自然阳光射入黎,但系好似有D节能感觉,下午门口有D暗,好似冇开哂所有灯。不过都OK既,一上去就有人接待我地,招呼我地同我地带位。我地叫左2个套餐, 下午套餐本身价钱由$40-$70几蚊都有,加餐饮或甜品要再比钱等等。我同男朋友分别叫左一个炆牛骨饭同埋牛肉石头锅饭。每个LUNCH便当都会跟配菜包括左一细碟芽菜仔,泡菜同汤水。炆牛骨饭$58 - 有大概5旧牛骨左右,都几大旧,肉质几淋,不过都唔算痴牙既,有D似平时煲汤食兽肉咁..但都几好味,而且有D红萝卜,汤汁等等。牛肉石头锅饭$65 - 个SIZE都几大下,同平时出面D石头饭比,个碗好大。但味道比我平时食开的比较淡,牛肉的份量很小,但系饭身都几热,这点是最重要吧..无咩痴底,无咩饭焦,可能冇咩酱油,所以食落都几清下。落D泡菜一齐食会好味
星期六下午经过佐敦,想食返个LUNCH,
见左汉和㖞,就入左去啦,
汉和有LUNCH食, 都几抵食,
环境又够大,坐得都几舒适。
不过卫生方面系餐具方面有待改善啦,餐具同MENU有DD油,
不过食物方面都唔错既。

我地系下午1点左右帮衬,
店内有玻璃窗,所以有自然阳光射入黎,
但系好似有D节能感觉,下午门口有D暗,好似冇开哂所有灯。

不过都OK既,一上去就有人接待我地,招呼我地同我地带位。

加餐饮或甜品要再比钱等等。
我同男朋友分别叫左一个炆牛骨饭同埋牛肉石头锅饭。

炆牛骨饭
牛肉石头锅饭$65 - 个SIZE都几大下,同平时出面D石头饭比,个碗好大。但味道比我平时食开的比较淡,牛肉的份量很小,但系饭身都几热,这点是最重要吧..无咩痴底,无咩饭焦,可能冇咩酱油,所以食落都几清下。落D泡菜一齐食会好味D。
石头饭
我地另加左两杯饮品, 包括红枣蜜糖水同柚子蜜
红枣蜜糖水
红枣蜜糖水都几甜
但都几暖胃~!
柚子蜜
柚子蜜~我钟意饮

题外话,觉得佢D配菜'泡菜'都几好味

如果想再食就可以另加$3
2014-09-06