Bostonian Seafood & Grill (已結業)

2017-07-10 1374 浏览
落咗成个星期雨,放假 终于有太阳喇一于食个 Sunday Brunch醒神一下啦喂Sunday 一般我都会三点不露,即系冇三点都唔会起身嘅啫。但今次为咗一众兄弟姊妹 gathering ,我晨咁早就起身跑到尖沙咀去就是为了好好享受一顿丰的 semi buffet ,为未来一个月忙碌的生活打打气位置处于 basement 的Bostonian,我记得上一次嚟到Bostonian 系未装修之前,当时感觉比较 old school 但好有味道,今次再访装修焕然一新。变得十分 modern 人还没有到齐我先叫杯果汁,再看一看餐牌成人每位$628+10%,小童$368+10%就可以无限享用前菜以及一份主菜,仲可以任饮无酒精饮品及一份特色family size的甜点真系好适合一家大细一齐享用。因为酒精系我朋友,所以我最终决 $828 +10% ,可以让酒精充满血液享用酒精饮品,尤其是最吸引我嘅系 upgrade 饮 Lanson 香槟饮完真系成日都飘飘然坐下来差不多半小时终于齐人啦!先点了主菜然后,马上到 seafood bar 挑点前菜吃,真系丰富到不得了包括新鲜生蚝、龙虾、仲有各式各样的刺身同
落咗成个星期雨,放假 终于有太阳喇

一于食个 Sunday Brunch醒神一下啦喂

真系好适合一家大细一齐享用。

饮完真系成日都飘飘然

真系丰富到不得了
包括新鲜生蚝、龙虾、仲有各式各样的刺身同埋我最爱的 smoked salmon 任食

我一向都系动作缓慢,见到边啲嘢食多人啰我就行埋去望吓
见到龙虾好受大家欢迎,鲜甜的龙虾肉口感爽脆弹牙

香槟配生蚝都唔错,生蚝由左至右分别是
Special Creuse、Fanny Bay及Irish Rock

全部都充满海洋嘅气味
个人比较喜欢 Fanny Bay
味道带点 fruity, after taste带甜

接下来就系我喜欢的 cold cut 、烟三文鱼同埋 Green Apple Salad,全部口味都滋味清新

吃到差不多半饱,此时美女侍应为我们送上鹅肝多士,鹅肝入口油润味道浓厚
还有香脆金黄的炸蟹饼,外层松脆,蟹肉馅料绵密细致

估唔到系呢个时候再来热辣辣的XO酱开边龙虾,龙虾肉十分有弹性,鲍鱼入口软腍而且够哂入味,趁热食更加香甜

我好似忍者小灵精咁食完又食,又越过高山又越过谷,终于来到主菜面前,signature fish and chips
鱼裹上面糊油炸,松脆可口,入口惹味,搭配炸薯条,吃的时候还会配上蕃茄酱,算是英国名物

当我正想拣选甜品嘅时候,美女侍应又再次送上惊喜,原来 menu 上的几款甜点是同时上桌的,无论卖相定系味道都各有千秋

我最喜欢吃Jell-O 1-2-3
鲜艳夺目的红色原来是士多啤梨啫喱,还有底层的慕丝味道酸酸甜甜,口感软滑绵密。Profiterole
被朱古力包围着的泡芺,配搭好特别的开心果忌廉,甜度适中。Ambrosia Hazelnut Cake
层层叠蛋糕,果仁片增加入口的脆感。Brunch 嘅丰富程度真系饱到晚餐都唔使食

$900 (其他)
庆祝纪念
纪念日