2019-04-25
平时对素食既认识就只限于年初一呀婆落㕑煮云耳冬菇个类型🤔 又真系好似未试过系素食餐厅到食过🤨今日朋友话要带我黎呢间尚素试下食出健康人生😂望住个menu 真系唔讲唔知呢到系食素㖞,菜式花多眼乱😲好彩俾我见到呢个2人餐menu,唔系我地分分钟谂到听日都未谂到食咩😂而家香港人都追求健康,除咗近年多咗人行山跑步,连饮食方面都有所改变😊 呢到有一家大细既黎食,亦有一班朋友黎😉 我地分别叫咗一碗素汤同羹,个汤好清甜,饮得出冇味精👍🏻👍🏻个羹好特别,有d冬瓜系入面清清地,唔会好似平时酒楼个类咁浓味😊系一间中式素食店竟然有串烧食,真系估佢唔到,几新颖几有心思🤩 味道仲同日本串烧几似仲有饺子🥟 入面用咗鹿茸菌代替平时既猪肉,味道唔错🙌🏻呢个春夏拼盘就最特别啦,粉红色呢款应该系准山,加埋云耳,同荀,味道酸酸地好开胃😋主菜拣咗咕噜肉,唔讲其实睇唔出佢同平时既有咩分别,第一次食素肉又几好食,唔太清楚个原材料系咩,但系可以做到个质感好似肉咁🤔 味道亦好夹好好食再黎一个竹笙花菇扒时蔬🤗 正呀最中意呢个配搭,竹笙又吸哂d精华好好食😋最后呢个红豆沙真系冇得顶👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好耐未试过系街食到呢个水准,起沙
又真系好似未试过系素食餐厅到食过🤨
今日朋友话要带我黎呢间尚素试下食出健康人生😂
望住个menu 真系唔讲唔知呢到系食素㖞,菜式花多眼乱😲
我地分别叫咗一碗素汤同羹,个汤好清甜,饮得出冇味精👍🏻👍🏻
仲有饺子🥟 入面用咗鹿茸菌代替平时既猪肉,味道唔错🙌🏻