2017-10-07 121 浏览
喺附近拜完神就揾地方医下肚,经过一间叫做《Mr. Bake》嘅面包蛋糕专门店,专卖稀少糖蛋糕,好注重健康嘅我又贪靓嘅我,当然要入去探索下啦。店舖除咗售卖蛋糕、面包同埋三文治之外,估唔到仲有意粉、曲奇饼同埋饮品,多款式多选择,仲有下午茶餐添。我同朋友就拣咗「朱古力挞」、「绿茶红豆栗子蛋糕」同埋「朱古力牛角包」。呢三款蛋糕同埋面包食落去嘅味道同出面嘅面包舖好唔同,正因为《Me.Bake》系制作各款蛋糕同埋面包嘅时候,坚持不使用添加剂,务求令顾客食出健康。当中「绿茶红豆栗子蛋糕」味道切合我口味,一向我都唔太钟意太甜嘅蛋糕,估唔到食落去唔太甜之余,仲食到好浓郁嘅绿茶味道,再加红豆同栗子,更加有口感。另外「朱古力牛角包」质感松软,外皮香脆,食落去软绵绵嘅口感,加一点朱古力酱味道,好味道。饮品方面都有多款选择,最后拣咗一杯冻「朱古力咖啡」,味道好香浓,两者好Match,估唔到香浓嘅丝滑朱古力配衬咖啡,另有一番味道。