2021-04-27 100 浏览
终于明白有啲头绪点解餐厅叫「红堂」,除咗佢哋出名「麻辣养生火锅」之外,佢哋嘅装修布置都系以红色为主,俾人有火红火热嘅感觉唷!更加幸福嘅系两个人已经可以拥有一个VIP包厢,可以喺一个私人空间开心咁打边炉!唔使担心食相吓亲其他人啦!经店员嘅介绍底下,我哋嗌左个鸳鸯锅,左边系麻辣养生锅(拣咗小辣),另一边系酸菜白肉锅,因为朋友仔唔食得辣所以拣选鸳鸯锅就最好不过啦!冇谂过麻辣锅底仲会有埋冻豆腐同鸭血添,而酸菜白肉锅里面仲有好多白菜仔同白肉片,相当多料!店员仲话可以喺打边炉之前先试下伯玉汤个汤底,果然冇介绍错,清甜开胃!手切西班牙牛颈脊西班牙牛颈脊,厚薄适中,肥瘦均匀,一大碟约有20块。简单放入锅底煮一煮就可以食啦!牛肉油香肉浓,塞满左麻辣汤香味,正唷!西班牙依比利豚梅肉薄切嘅豚梅肉粉嫩,我选择放喺酸菜白肉锅煮一煮,希望保持佢嘅肉香。由于太投入食白肉,迟咗拎起豚梅肉!豚梅肉依然爽口弹牙,肉汁依然!黄喉平时食黄喉就多,和牛嘅黄喉就第一次食,感觉上更加爽口香脆!值得一试!蔬菜菇类拼盘食肉嘅同时,都需要食返啲蔬果菇类平衡返。我钟意摆喺快啲菇类喺麻辣养生锅,吸满麻辣嘅香味,入口更加惹味!整体来讲呢间餐厅

手切西班牙牛颈脊
西班牙牛颈脊,厚薄适中,肥瘦均匀,一大碟约有20块。
简单放入锅底煮一煮就可以食啦!
牛肉油香肉浓,塞满左麻辣汤香味,正唷!

西班牙依比利豚梅肉
由于太投入食白肉,迟咗拎起豚梅肉!
豚梅肉依然爽口弹牙,肉汁依然!

黄喉

蔬菜菇类拼盘

整体来讲呢间餐厅真系好用心,无论系店员嘅热心介绍、食物嘅食材、用心自家嘅制作抑或系麻辣汤底嘅质素,都值得一赞!两个人食咗大概$1000,都值门票价,可以成为饭聚选择之一!