2021-06-26
Mango Mania 系泰菜店 Orange Elephant 分支甜品店,系同一铺位主打泰国直送芒果做既各式甜品。我实在太耐无番家乡🥲,所以衬放假有事做经过附近,偷鸡食个超丰富下午茶。.Mango Bingsu 芒果冰砖 💲70⭐️4.5/5Signature Item 之一系牛奶刨冰配接近原个水仙芒 + 香芒糯米饭 + 芒果雪糕。牛奶刨冰非常甜同香滑,浓浓浓既奶味,所以我知道佢系超级邪恶。上面既芒果雪糕我觉得好惊喜,因为佢唔系我食开𠮶种芒果雪糕有种化学甜味。虽然我系芒果控,但系我一向唔钟意食芒果雪糕同埋芒果干,净系情倾新鲜甜芒果,但呢个雪糕我真系食得到有果肉嘅清甜。芒果甜度非常高,同喺泰国食一样咁好食。糯米饭走其实得一啖,正常水准。.Mango Honey Toast 芒果蜜糖吐司 💲58⭐️4.5/5唔够食再叫多个吐司试吓。一向钟意食吐司嘅我,加埋我的最爱芒果系冇得输。其实呢个甜品配搭同冰砖差唔远,但系换咗做椰汁雪糕。个雪糕唔多岩胃口,食一啖放弃咗,我觉得冇味得来,好油🐒。.🔸呢间甜品店绝对可以一解乡愁,我推荐俾所有嘅 #芒果控 朋友仔,佢真系比我食到泰国嘅味道🥲。
Mango Bingsu 芒果冰砖 💲70
⭐️4.5/5