2024-02-20
未试以这个价钱食呢啲咁嘅菜式,简直太揾笨!我哋有二十人(包括四个小朋友)分两张枱,酒家要求落订,前几日专登到酒家落订留位,还预留了两只乳猪及1只烧鹅。当日说好可以1只烧鹅价钱分两枱半只上,点知食晚饭埋单先知两枱埋单要分开两张单入数,唔可以一次过1张单埋,迫住要食客分两张单计钱,变咗酒家要客人各自1张枱收半只烧鹅价钱,即焗住俾多$60,呢样嘢都算数。另外酒楼侍应落单交代不清楚,只不停讲话餐牌单点的菜式份量唔够10人食,叫我order 例牌,我问佢系咪即系1.5,佢只系话例牌够先食,从不交代系两碟价钱,我哋每张枱除咗分别order 1只乳猪及半只烧鹅外,额外每枱叫了八个𩠌,每个𩠌都话例牌,又唔讲话打孖上及一直无提过要收两碟价钱,到埋单先知全部双计,真系好离谱!呢间酒家真系好揾笨,以呢个价钱食这种菜式,简直骗食客,希望其他客人唔好俾佢哋骗倒!