2019-05-15 768 浏览
其实唔系黎呢头野我根本唔会突登食,咁岩系轩尼诗道就沿住行,第一间食韩国快餐。继续行见到呢间门口menu有水冷面就黎食。又见佐敦总店好多好评心痕痕。见到有评价系话态度唔好,我本来系想话食个饭就走,默默食完就急脚走,但都遇到传说中态度差既侍应。一开始佢已经黑口黑面,我问咗拎餐具,因为我张系右台无,点知系左边台,佢唔耐烦黑住面咁讲:咪呢度啰。个时已经想快手食完走。一开始我目标明确:水冷面,就立即落单。两碟正常味道既小菜水冷面,个面质偏硬太实身。个萝卜、水梨都酸酸地腌过,加埋黄芥末、醋一齐食去消下暑。味道正常唔伏但唔会话好好食个面有少少硬。呢个时候就3点,过咗食饭高峰时间。其实我好明白饮食业辛苦,所以我会讲唔该。但呢临走既时候举手埋单:唔该埋单。个店员讲:呢边啊姐姐仔。(个语气好差轻挑个种)唔会再返黎呢间食。

一开始我目标明确:水冷面,就立即落单。

两碟正常味道既小菜

个面有少少硬。

唔会再返黎呢间食。