话说今天去完西贡行山,搭车到彩虹顺便同几个老死吃餐饭吹吹水,拣左呢间大排挡,我地去街市买左条海鱼同圣子加工,我他一行4人6点半到达坐底左,拎左海鲜俾侍应叫佢加工,另外叫左倒牌烧鹅同,召盐鲜尤,叫左几支蓝妹啤啤佢,开头一路正常,点知劳气嘅野开始发生,份烧鹅催左佢3次,侍应都话得得得,冇问题,帮你跟左架喇,等多阵,就快到。 到第5次喇,我地话整左未,有冇跟架,未整要取消,位男侍应先去问厨房,但最尾话卖晒,烧紧,新先出炉,要等20分钟,大家O晒嘴😱,算我地即管等下,出到来烧鹅系热,不过干争争,D肉又硬,冇乜特别,出面周围都食倒啦! 再讲个圣子,基本蒜容蒸,味道正常,但是厨房完全冇处理干净,就蒸俾D客人食,好多沙,一啲都吾认真,食左一半已冇食,隔壁台情况都一样,佢地买左带子,都系好多沙,系度向侍应投诉,闹到佢7彩,其实都吾关侍应事,系厨房问题! 老友话算啦当买个教训!😡😡😡希望个老板可以改善一下,海鲜吾系平,吾好浪费食物,建议打算加工嘅朋友真系念清楚,真系冇下次!
蒸圣子
烧鹅