2013-02-02 143 浏览
好少上o黎留言,但今日去完食lunch之后真系好激气!!是咁的,叫猪扒汤蒙,侍应阿姐话无「汤蒙」的,只有捞蒙! 已经觉得好莫名其妙,即系有蒙粉但只可以干捞,不能加汤!咁我叫左猪扒汤河,因为楼面d阿姐个个好忙咁,我想要d蒙汁(即系酸甜鱼露),坐张枱系无一支支摆系到,咁我坐得好近调味料柜,就自己行过去拎左碗埋位(个柜两只size的汁放系到,一种系小碗装住多d的,一种系豉油碟咁细,好少),拎左返埋位,楼面阿姐见到即刻劲大声咁喝我「你做咩自己拎碗汁呀?! 你食汤河唔可以拎碗檬汁,人地食捞檬可以要架!」 我同佢解释,我落好多的废事问完又问叫你地拎几次.....阿姐听完劲大声话再同我讲「你食汤河就唔可以拎咁多汁架!你要的话要收你6蚊!」 比佢闹完第2次先明,佢好似话紧我唔可以叫汤河又落咁多汁....乜人地点食﹑咩口味都要你限住?!但比6蚊就可以啰!! 当时已经搅到全场人望住我劲监介! 好似我做左件错事咁! 其实好多舖头都成支汁摆系枱面比客人任落,我真系唔明点解佢地咁孤寒之余仲要咁大声闹人~
好少上o黎留言,但今日去完食lunch之后真系好激气!!

2013-01-29