2018-11-27
宵夜时份,3个女仔打算食个宵夜,喺旺角打算入间坐得舒服嘅餐厅,就去咗历史悠久嘅「花园餐厅」,真系估唔到可以令我咁难忘!我地入座后就好正常地点餐,因为系宵夜,都唔想食太多,以免顶住个胃瞓唔到,所以3个人叫咗2个餐,个男侍应都唔知有心定无意,问咗我两次︰「您地叫2个餐咋?」,我地女仔食呢个份量嘅宵夜,我觉得好正常啰!我唔明点解佢要嫌弃我啰!餐汤同餐包都好正常吞拿鱼火腿焗意粉都正常!呢个扒就出哂事喇!外面睇上去都好地地!我地落order时要5成熟,出到嚟生到根本食唔到,我地揾个侍应嚟反映,佢竟然话︰「您地叫生d架嘛!」,我咪同佢理论啰!「我地要嘅系5成熟,根据您公司标准,呢个系咪5成熟?」,佢先死地地话︰「呢个大概2-3成喇!」,我咪叫佢换过啰!出到嚟,咪又系刚刚果件牛,d汁干哂!又over cooked,真心觉得唔想比钱啰!食到一肚气!激死我喇!之前仲要叫咗热饮,又嬲又庆呀!
餐汤同餐包都好正常
吞拿鱼火腿焗意粉都正常!
呢个扒就出哂事喇!外面睇上去都好地地!
之前仲要叫咗热饮,又嬲又庆呀!