2017-06-27 509 浏览
为咗食👅,我地一家四口子👪决定要一次过食日式鱼生同韩烧!系2小时内鲸吞🐳2个国家🇯🇵🇰🇷嘅菜色,又展开一个大吃大喝嘅夜上😂尚鲜日式烧肉渔市场而加推出2小时⏰放题$278,各位大大记得📞4个人早一日订位,可免费赠送龙虾刺身+浜烧海鲜拼盘🐟!不过提提各位食唔哂,就唔好叫太多啦!好多贫困儿童都冇得食嫁😭!首先,店员会叫大家like & share佢地嘅facebook ,再马上送上龙虾刺身同浜烧海鲜拼盘🐟。✅第一次食龙虾刺身,刺身好新鲜🌊,龙虾肉透白又有光泽!食落质感同虾刺身差不多,份量仲好多嫁😍,仲有大家唔好整污糟个龙虾,因为餐厅仲要帮大家用龙虾煮粥。浜烧海鲜拼盘🐟有生蚝、带子、鲍鱼、虾同甲罗烧。可以系食用龙虾时开始烧海鲜,因为需时喔~最有惊喜嘅系甲罗烧同鲍鱼!✅🦀甲罗烧系在蟹盖上放上蟹膏、蟹肉同鹌鹑蛋,味道好正!好浓烈嘅蟹膏味🦀👏*记得边搅拌边烧*✅鲍鱼就食得多,烧鲍鱼就第一次。第一次就令我爱上了😍!鲍鱼表面烧至带有少少焦身,用烧的方法可以令鲍鱼表面收干水份💦,脆身!鲍鱼肉质弹牙,感觉好有趣!😎✅虾好新鲜,肉质弹牙到不得了!size都唔细嫁👀带子同生蚝就好新鲜,但水准冇鲍鱼、虾同甲罗烧禁

✅第一次食龙虾刺身刺身好新鲜🌊,龙虾肉透白又有光泽!食落质感同虾刺身差不多,份量仲好多嫁😍,仲有大家唔好整污糟个龙虾,因为餐厅仲要帮大家用龙虾煮粥。
龙虾刺身

✅虾好新鲜,肉质弹牙到不得了!size都唔细嫁👀
带子同生蚝就好新鲜,但水准冇鲍鱼、虾同甲罗烧禁高!
浜烧海鲜拼盘

餐牌种类繁多,等我为大家介绍下有咩最值得食。

接着,先讲讲肉食兽🍖(我)最关心嘅特选烧肉类。
✅原味牛仔骨🐂牛肉味好浓,薄薄一片又唔会油腻,又可以烧到表面脆身,不错!
✅韩式泡菜猪颈肉辣辣地,调味唔错!猪肉又够爽口🐷
✅牛胸腹肉质较结实🐃,有牛味!
❎尚鲜一口牛就好韧,有渣。。。
❎厚切牛舌变薄切😂,因为太薄,所以食落冇咩质感
其实肉就分唔到啦,不但都唔错。
特选烧肉类

之后,到讲生勾勾嘅鱼生刺身。🔝全部刺身质素都好高👍,仲要系厚切鱼生添!其实我唔中意食鱼生🐠,所以唔好食,我系寜愿宁缺勿滥,但连我都赞👏,你就知佢地有几好食啦!
✅三文鱼🐟肉质柔软又肥美
✅鲍片鲜甜
✅剑鱼腩色泽透白,唔会腥,而唔会有渣
✅甜虾肉质鲜嫩透白,虾肉弹牙同埋黏口
呑拿鱼、北寄贝同松叶蟹棒就不过不失。
鱼生刺身

再者,讲下严选炸物。
✅榴梿炸弹有浓郁嘅榴梿香,系榴梿迷必试的!仲要系流心榴梿喔~
✅吉列虾🍤肉质依然炸透白,高质喔👌
✅黄金炸蚝脆而不腻,蚝肉亦不会炸到太干
✅芝士年糕🧀好烟韧,芝士带有咸香😝
❎炸双皮奶太甜,有点怪怪的🤔
严选炸物

接着,讲下寿司先。
✅火炙牛施罗寿司,🐂牛肉味好浓郁,油脂十足
✅三文鱼籽军舰,鱼籽新鲜,所以咸味十足😍鱼籽咬落仲好脆身!正!
✅海之卷系放了新鲜带子同海胆,带子肉质软滑,味道很不错!
✅盐烧蟹盛寿司🦀
寿司

最后,以龙虾粥同Movenpick雪糕🍦作结。粥食唔出有龙虾味呢~

龙虾粥
2017-06-26