一年前食过觉得麻麻,但今日因为冬荫牛牛满座、乐都冰室装紧修、农情味星期一唔开,又见呢度转左menu好似唔错,所以又俾多次机会佢。两个人加一个坐住bb车嘅9个月bb,被安排坐喺室外一张二人台,位置几阔络,可惜坐低落order后,附近几枱就陆陆续续开始吸烟,唔系叫左野食真系想即走,但order左惟有要求转坐室内位。一个似系老板嘅人安排左一张近门口嘅三人枱俾我地,一坐低佢就嫌我架bb车阻住,问我bb可唔可以坐櫈,但系冇bb櫈提供,试问一个9个月bb点坐到喺一张大人櫈?我bb系细粒嘅,点睇都唔会过一岁,佢咁样要求我地有少少呆左,不过只系礼貌话佢未坐到大人櫈,会尽量将架车放埋d。当时附近嘅枱都未有客嘅。。。之后疑似老板每次行过都会望住我架车,可能系担心撞到啦,但𠮶种注目礼令人感觉麻麻。食物冇咩大问题,系份量较孤寒,黑松露蟹肉露荀菠菜阔面只得三条约3cm长嘅露荀,蟹肉大约有奶茶匙仔1/3匙,我食量中等,都要饮埋杯野先够饱,饮品百香果茶都系普通糖浆开嘅饮品,不过不失。另一个叫左软壳蟹南瓜意大利饭,个阔面食完后先上,相信系需要炸蟹,因为下段嘅原因,5分钟食完,都唔记得咩味。食到一半大量(真系极浓烈)烟

食到一半大量(真系极浓烈)烟味由室外攻入室内,我地两个大人开始咳同喉咙干,职员见到都冇咩行动,可能都惯咗系咁,惟有自己快手快脚走人。总括嚟讲,呢次机会唔应该俾,亦都冇下次。

2021-03-22