餐厅: 囍慶酒家
资讯:

2018-05-15 186 浏览
今日有老公接放工,我地又到科学园食饭喇。真系喜欢黎呢个地方,因为人比较少,加上呢度嘅人,多数仲系工作中,令我地觉得自己好写意。囍庆呢间酒楼,之前试过黎饮宴,除左觉得如果冇揸车,入黎唔方便之外。都觉得呢度环境唔错,干净又光猛,楼底够高,个场又grand,而且有个大电视,结婚摆酒确实系一个唔错嘅场地💑。门口摆左个白花胶,鱼肚公。镇店之宝🤔叫左个上汤龙虾伊面底,虽然系$108,但龙虾大只又啖啖肉,上汤好浓郁,个伊面吸收晒所有上汤及龙虾嘅味道,大大碟,食整都食唔晒,绝对抵食👍。预备埋水俾我地洗手,不过有老公剥龙虾壳,盆水就让俾老公用啦京式片皮鸭,需要时间整,所以要有d耐性,我地都等左一段时间。只鸭size唔算大,肉都算嫩,有少少肥膏。鸭皮配清爽嘅青瓜同京葱,再加上甜面酱,然后用饼皮包起,饼皮质感烟韧,令到个口感更加丰富,味道亦唔错,不过片得唔够薄身。我地加左$48叫左个二食,七彩火鸭丝,西芹可以去左d油腻感,冇咁济。成碟火鸭丝好够味,唔会太咸。食左咁多肉,叫左碟菜中和下,马拉盏炒通菜,通菜好新鲜,少渣,用马拉盏炒,好香好惹味,而且味道唔会太辣,猪都食到,但多油左d。猪觉得每碟𩠌嘅份量都几多,我

门口摆左个白花胶,鱼肚公。镇店之宝🤔

上汤龙虾伊面

预备埋水俾我地洗手,不过有老公剥龙虾壳,盆水就让俾老公用啦

京式片皮鸭

七彩火鸭丝

食左咁多肉,叫左碟菜中和下,
马拉盏炒通菜

猪觉得每碟𩠌嘅份量都几多,我谂喺for附近返工嘅人一大班去食,咁就可以食饱饱。但对猪同老公黎讲就食唔晒喇,下次要带朋友黎食就会好d喇。
上汤龙虾伊面
京式片皮鸭