2015-12-12
来一张美食全景图~~几正原先我以为what the pho 系一间餐厅内咁, 点知宜家屯门商场好多都系有open 位我几喜欢呢种开放, 坐得比较舒服由于黎到, 朋友仲未到, 所以即刻叫左杯野饮见到平时较小喝到的椰汁沙冰, 即刻毫不考虑就叫佢好大一杯白雪雪的野饮~~好可爱其实有D易溶, 建议唔好影相影好耐, 唔系就好似我咁到最后拎黎拎去, 倒泻左 味道好浓郁的椰子味, 好适合夏天饮, 亦令我想起在泰国一天吃4杯椰子雪糕的感觉朋友黎之前我己经叫左D 小食米纸卷系我好钟意的一款越南小食去过越南后更系香港自己试过整几次呢个米纸卷材料丰富, 因为有唔同质感的食材故食落口层次好足够!!!!!因为有芒果系入边, 甜甜地好开胃不过正正因为呢个芒果, 令我有疑问系咪要点鱼露呢最后我只系点左小小勾下味hahaaaaaaaaaaaa呢个清新之选真系好唔错之后呢款小食, 我真系超级钟意丫系全晚最钟意的一款食物越式蒸粉包, 最初叫时, 只系因为见到隔离枱有个木箱贪得意叫下点知黎到我系最钟意粉皮超薄的, 入边包著左虾米粒, 肉碎, 木耳丝, 等等的材料成个暖粒粒又胀卜卜咁好可爱面上有埋D扎肉, 加埋真系好好味我唔
我几喜欢呢种开放, 坐得比较舒服
由于黎到, 朋友仲未到, 所以即刻叫左杯野饮
见到平时较小喝到的椰汁沙冰, 即刻毫不考虑就叫佢
好大一杯白雪雪的野饮~~好可爱
其实有D易溶, 建议唔好影相影好耐, 唔系就好似我咁
到最后拎黎拎去, 倒泻左
米纸卷系我好钟意的一款越南小食
去过越南后更系香港自己试过整几次
呢个米纸卷材料丰富, 因为有唔同质感的食材
故食落口层次好足够!!!!!
因为有芒果系入边, 甜甜地好开胃
不过正正因为呢个芒果, 令我有疑问系咪要点鱼露呢
最后我只系点左小小勾下味
hahaaaaaaaaaaaa
呢个清新之选真系好唔错
系全晚最钟意的一款食物
越式蒸粉包,
最初叫时, 只系因为见到隔离枱有个木箱贪得意叫下
点知黎到我系最钟意
成个暖粒粒又胀卜卜咁好可爱
面上有埋D扎肉, 加埋真系好好味
我唔知点讲呢个味道, 虽然佢系重味D, 但真系一试难忘
最后食唔晒个饭我都坚持食呢个
呢到的牛油鸡翼变左单骨, 我觉得口感即刻无咁劲,
我都系钟意塞到成口都系鸡翼, 纯个人喜好
味道方面, 佢系非常香口, 炸得亦都系恰到好处的
所以系稳阵之选, 但你话要特别的我会推介成粉包多D
叫左个椰青焗饭, D料多到爆出黎的
其实成个饭D汁系晒个面, 所以店舖会好细心咁比另个碗你分开佢先
椰汁配上海鲜令到饭更香口, 唔好只系以为得虾, 其他其实系我唔记得影
入面的料都几丰富
不过如个系食完鱼露再食佢会觉得味道淡左D