2018-09-05
路过葵广最低层,出奇点解呢层都聚集左咁多人立食之后就发现佢地食紧ET盐水鸡!未试过,羊群心理嘅心态,就一于试下佢喇!首先要填纸仔拣下要咩餐先,纸仔都写得好详细,1个人嘅可以拣A餐,可拣鸡胸/鸡腿/鸡翼3只之后再加3款配料。配料选择好多,但发现有青苹果哈蜜瓜咩事呀?夹咩?但见到好多人都点水果餐,表面上睇落应该真系会夹得黎,但我都仲未冲出到自己心理关口,都系点返d正常野试下先喇!今次就试下要鸡腿+配料(鸡翼+冰豆腐+西兰花)+蒜,无叫辣。一试就觉得真系有几分似西门町的盐水鸡,好浓味,而且捞得好匀循,鸡腿在台湾吃的时候会觉得比较韧,但系香港系好滑,应该系鸡种的问题。但我反而觉得滑系有惊喜,已经唔记得自己系身处香港吃鸡翼系有骨的,要留到最尾食,西兰花好入味,同埋佢会张一旧长嘅西兰花剪到细细旧,易入口而且唔会觉得好少至于冰豆腐,我应该系点错左喇,入唔到味又唔滑,好怪⋯整体黎讲,系会有想再食嘅冲动,但食完之后唔知系咪太重味精,失眠呢同埋听到有食客大赞辣得好味,下次应该都会试下食小辣。点餐纸下面有写分店地址,但其实有好几间都结左业架喇,所以想食都可能要去返远少少喇
同埋听到有食客大赞辣得好味,下次应该都会试下食小辣。