2013-08-02
一次无心插柳下经过源品, 眼见一个人都无…但本著一试无防既心态试下, 点知一次就爱上! 煲既选择有四款: 有招牌既麻辣鸡煲, 醉鸡煲, 沙嗲汤同杂菌清汤. 麻辣鸡煲系主打, 煲内用上大量花椒八角, 大蒜, 葱段同香料, 一开盖已经香味扑鼻! D鸡吸唒煲内既精华, 劲入味, 完全食到停唔到口! 两个人食半只鸡系完全唔够喉~而另一款醉鸡煲, 味道就较清淡, 但都有香醇既花雕酒香! 食件鸡, 饮啖汤都几正! 食完D鸡, 店员就会帮你加上鸡汤, 可以开始打边炉~呢度食物款式都唔系好多, 都系离不开牛肉, 丸类同菜类. 佢每日都有D时令海鲜, 又或者可以预先打嚟order! 首推呢度既膏蟹, D膏多到漏唒出嚟, 好鲜味! 仲有象拔蚌仔, 鲍鱼仔都好新鲜. 其他食物如手切肥牛, 招牌墨鱼丸, 九菜饺都好好味! 浓郁既汤底配埋粉丝同乌冬, 就系成餐最好既ending! 源品鸡煲而家已经成为我每月至少食一次既餐厅
其他食物如手切肥牛, 招牌墨鱼丸, 九菜饺都好好味! 浓郁既汤底配埋粉丝同乌冬, 就系成餐最好既ending! 源品 鸡煲而家已经成为我每月至少食一次既餐厅