2024-06-29
嚟ice puff次次都系order70%比利时朱古力,但知道佢最出名系阿华田脆脆,觉得点都要试一次~阿华田脆脆:$31,比食开的70%比利时朱古力贵$4;帮衬当日,店员唔系平时果位,系一个年轻啲的姐姐,所以,整出嚟的鸡蛋仔,水准可能会因人而异?我同狗狗爸爸拎咗鸡蛋仔,就直接坐喺铺外的bar台食;新鲜出炉的鸡蛋仔脆边,里面呢,主要系空心(系呀,空心咁滞),连一般街头买到的鸡蛋仔的软心都比唔上,食完,绝就系食咗一份空虚;阿华田味唔突出,如果唔知点咗咩口味,应该唔会食得出系阿华田味,所以,除咗空心带来的空虚,阿华田失咗踪同时亦令我哋食到一份失落~~虽然好欣赏鸡蛋仔的脆边,但$31的价格,如果系换嚟空虚同失落的话,就肯定唔值架喇。我会再嚟,只系经此教训,以后学识专一啦!(“OK”系俾铺头整体表现,如果单系阿华田脆脆,fail咗喇)