2017-02-25 461 浏览
第二次去啦,今次系22/2, 1:35pm 一个人去到,见有大量吉枱,打算坐卡位或沙发位。门口的圆润姐拦住我,大大声话,"一个人呀,圆台或者搭枱啦!" 我问,唔坐得卡位吗?佢话一个人唔坐得。咁我坐圆枱啰…坐低左,点餐,同时再问多一次系咪唔转得枱。佢再一次话一个大唔坐得,就算坐都系搭枱。我问,咁多枱都唔坐得? 佢一声唔出,就走左去…点左个$51午餐,如图。汤ok, 比正常茶餐厅辣。包,冻嘅,配上无牛油味的人造牛油。茶走系所有食物当中最好的,但练奶稍多。个焗饭……个汁无味,猪排好少,虽然系炒饭底,但都无味………以为上面的芝士会正常啲,点知又系令人汗颜的质感……一间茶餐厅服务差都算啦,预左,但食物质素同价钱的性价比奇低。后来见到同枱的中学生,每人只系$36/餐,就终于明白点解呢间野日日都咁多学生客了 。又唔好食,服务又差,单人食客无权选择座位 (而其他2人或以上又可选择) 的食店,有咩理由去令我再去?Bye Bye

我问,唔坐得卡位吗?佢话一个人唔坐得。

咁我坐圆枱啰…

点左个$51午餐,如图。
汤ok, 比正常茶餐厅辣。

包,冻嘅,配上无牛油味的人造牛油。

茶走系所有食物当中最好的,但练奶稍多。

Bye Bye