2021-11-12
#伪韩国之旅 Annyeonghaseyo! 今晚同 oni 去食韩烧预先book左7点,餐厅越夜越多人,都好多外国人黎食一坐低有3碟小菜,泡菜真系好好味😋 就咁食得又得,用生菜夹住食都得,生菜好干净爽口👏🏻食完仲可以refill 😚我哋两个人叫左🥩壹头牛 소한마리 Beef Set $520呢个餐已经够两个人食(壹头猪都系二人份量),如果冇乜idea食乜,叫呢个set就岩晒. 入面有喜来烤肉/牛五花/牛颈/牛肋骨肉/烤调味牛排骨/4片瓜我最钟意系牛肋骨肉,牛味好出,同埋因为有啲厚度,我呢啲慢手慢脚既人都无咁易overcook 🤣牛五花就比较肥,牛油一路烧一路流出嚟,超香呀! 牛颈都唔错喜来烤肉砌到成朵玫瑰🌹 唔舍得整散佢,呢个系薄切唔太肥既牛肉片,份量好多好扺食😎食到咁上下肉就可以烤埋D瓜, 中和下,烧淋左热辣辣都唔错😋🍳炉边烤蛋都系韩烧signature, 一边系芝士蛋另一边系泡菜蛋,一样有得无限refill (我哋都refill 左一边蛋) 我觉得个蛋最好岩岩熟就即刻铲起晒黎食,咁样先最滑🍧 食完晒之后记得要留时间食韩国雪条,每人有一支架!私心推介芒果同蜜瓜味👍🏻 店员见到我哋个
Annyeonghaseyo! 今晚同 oni 去食韩烧
预先book左7点,餐厅越夜越多人,都好多外国人黎食
我哋两个人叫左
🥩壹头牛 소한마리 Beef Set $520
壹头牛
牛五花就比较肥,牛油一路烧一路流出嚟,超香呀! 牛颈都唔错
食到咁上下肉就可以烤埋D瓜, 中和下,烧淋左热辣辣都唔错😋
我觉得个蛋最好岩岩熟就即刻铲起晒黎食,咁样先最滑
👍🏻 店员见到我哋个铁板好多㶶,主动帮我哋换😚
👍🏻加配菜时,店员服务态度非常好,第二转refill既质素同第一次一样咁好
👍🏻每枱都有消毒啫喱, 成包纸巾, 几张湿纸巾,有时食得乱尽即刻都拎到野黎抹手
💡楼下有佢自己既超市仔,拎住食嘢张单落楼下买嘢有9折
======================