2022-05-04
🚩大灰熊厨房继上一个post屋企人话好耐未去过将军澳,见观塘同将军澳咁近就同佢行吓啦!经过依间餐厅见到餐厅名咁得意,又谂住试吓佢啦!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈西湖牛肉羹 今次应该系咁大个女第一次食呢个汤,汤羹入面有大量嘅豆腐同埋牛肉碎,仲有芫荽!味道清甜,份量都好多饮完都饱咗一大半🌈豉椒蒸排骨睇图都知排骨份量好多,而且肉系偏瘦嘅,唔会淡淡肥膏!个底垫咗好多豆卜吸晒啲豉椒汁😆佢嘅摆盘都好靓,一个月亮形嘅碟🌙呢个嘅口味就会重返少少,一定要送饭呀!🌈时菜炒牛肉平时唔食菜心嘅我,今日都食咗一大半😆炒得好有镬气,好惹味!牛肉份量都俾得好多,而且又唔韧,推荐推荐〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈西湖牛肉羹
🌈豉椒蒸排骨