2019-05-31 175 浏览
前排见新开左呢间店,见都好多人排队所以就冇食到。今日,收左工突然谂起佢,就去食下啦。不过,真系吾去由至可,一去一肚火❗️.春饼 ($32)一件春饼$32,讲真真系几贵下,但见到张Menu 图示又几吸引咪叫黎试下。点知个实物同图示真系差天共地lor先讲下个春卷皮,烂茸茸咁,包到咁嘅衰样,见到都劲吾开胃,个春卷皮飞起哂。呢类型嘅春饼我食吾少,咁样样嘅都拎得出黎卖嘅真系第一次见🙄 点解个春卷飞起哂?好明显系店员拎春卷皮时冇轻轻咁烘返热少少,就咁直接拎出黎包,紧系会飞起哂,好似张纱布咁,包得紧系吾好啦,因为太干冇油份🙄 .第二,入面嘅馅料只系一个炸㶶左嘅油炸鬼再加d 咩知咩汁(应该系北京甜酱果类野),食落又干又硬,好难食!.我真系好想知咁样都可以卖$32? 真系送比我都吾食呀韭菜炸饺 $10系就大大一旧,都炸到㶶哂仲炸爆埋都拎得出黎比客人食,我真系好佩服❗️ 留意返:系炸到爆,吾系我咬成咁,我食都未食🤦‍♂️入面系蛋花韭菜馅,好多水,冇咩味架😒唯有系咁落醋同豉油食。煎饺 $32一碟有8个,劲多油,系劲多油❗️食到成把口都系油呀😑 D 饺子皮又硬又干又劲厚,硬邦邦咁食落口。好多饺子店都系$54有10件,

前排见新开左呢间店,见都好多人排队所以就冇食到。

春饼 ($32)

我真系好想知咁样都可以卖$32? 真系送比我都吾食呀

春饼

韭菜炸饺 $10

韭菜炸饺

煎饺 $32
一碟有8个,劲多油,系劲多油❗️食到成把口都系油呀😑 D 饺子皮又硬又干又劲厚,硬邦邦咁食落口。好多饺子店都系$54有10件,但质素真系好太多,皮薄馅靓,多汁煎得有水准。平民价嘅$15有4件我都食吾少,同样都系皮薄馅靓,馅料绝对多过呢间嘅所谓煎饺2倍,贵同平两者分别系馅料嘅多少同质素。但$32食个连$15饺子都不如,可见其性价比低,
贵饺 unit price: $5.4/件
平饺 unit price: $3.75/件
呢间 unit price: $4/件

价钱属偏高贵价,但质素却最差❗️好良心讲句,真系吾好食❗️对食物有少少要求嘅朋友,一定食到成肚火,但冇咩要求嘅朋友,就无所谓啦🤷‍♂️ 但留意返,价位偏贵,份量少呢🤦‍♂️
煎饺

2019-05-29