讲起黎真系把鬼火,,话说有一次O系到食烧鹅,系因为朋友识人,咁就非常好食,咁事隔两年有多,今次同另一位朋友食。咁呢日出开荃湾行街,就谂起烧鹅,即兴入黎食啦!一开头我地睇下个餐牌先,,佢地系咁SALE,,我话好早未肚饿,.,个员话唔肚饿咪坐下先啰。咁两个人紧系叫例裨烧鹅啦,点知佢生到咁样,,,你地望下相,,仲要除左呢四件鹅比之外,底下O个D一系肥高,一系冇乜肉,一系就UN到咬唔开,,其实见佢咁生,,仲要生O系鹅比到,,谂住换,,但系始终惊换野会比人加料,,咁就$130一碟咁野!!!D皮既色唔靓!我见隔离枱都唔系咁既,,人地都好深色,,点解我既咁浅色,,根本揾笨!!!问佢有乜菜,,佢UP左一堆..之后叫左豆苗,,咁佢问用乜炒,,咁我指住个牌话系咪有清炒,,佢话OK,,咁我指住个牌清炒系$58,结果埋单系$78,,我问佢点解,佢话豆苗系加钱,佢话个牌系冇写的,,咁你冇写,又唔讲,我点知呀,我知豆苗系一向街市都贵少少,但豆苗有分几PART,,我以为你50蚊比D冇咁嫰既比我咋,,不过平心而言,,个道OK的茶钱5蚊位..白饭10蚊碗今次好嬲!!!!!坐多阵都唔想!!摆明恰人同揾人笨
咁呢日出开荃湾行街,就谂起烧鹅,即兴入黎食啦!

不过平心而言,,个道OK的
茶钱5蚊位..白饭10蚊碗
今次好嬲!!!!!坐多阵都唔想!!
摆明恰人同揾人笨
2012-11-04