系海港城行行下街又突然肚饿 咁就梗系要系附近医左个肚先之后再行啦见到门口写住全球第一间米芝莲一星日本拉面 咁样写得一定好劲 所以点都要试下正当我同猪猪男友苦恼紧食咩味之际 女待应好细心咁同我地讲解每个口味既特色 而且最吸引到我地既系佢标榜无味精 新鲜既汤底〰️盐味味肉拉面〰️$113一上台就闻到一股好清新既薄荷叶气味 原来系个拉面入面有一片既薄荷叶 配合呢个盐味都几特别 同平时食到既盐味拉面不同 呢个咸得黎好有层次 先感受到薄何既清香 之后再加上咸味 而且盐味唔算太咸 味道配合得好好建议一定要搅匀个汤底先饮 咁系最正既面条粗幼适中 口感弹牙 两片义烧大大片咁 肥瘦适中 食左都唔会太腻〰️味噌味玉叉烧拉面〰️$149〰️冷麦茶〰️$15呢碗拉面系有四块义烧架 呢碗比较浓味同埋带有少少辣 汤既口感比较浓郁浆口茶色虽然看似好浓咁但系唔驶惊 因为佢系冇咖啡因既 所以消腻得黎唔惊训唔著啦 仲可以添饮架 唔驶就住就住咁饮 〰️炙烧股子烧肉〰️$28呢个用火枪黎烧个面既猪肉粒小食其实闻到已垂涎三尺 肉既表面加左d紫洋葱一齐烧 所以个味香味好特别

〰️盐味味肉拉面〰️$113

建议一定要搅匀个汤底先饮 咁系最正既