2023-05-04 220 浏览
之前啲人话马鞍山系美食沙漠🏜️而家真系唔同晒~今次朋友就带咗我去试一间由韩国夫妇打理嘅韩国菜小店,喺门口等位嘅时候见到好多人外卖炸鸡🥡仲有pizza🍕感觉好正咁😆由于我哋得两个人所以无嗌到Pizza,但系就叫咗一份无骨炸鸡二重奏 (蜜糖芥末 + 双重芝士)🍗份量真系好多,食唔晒咁滞🤣外脆内软嘅炸鸡配上甜甜地嘅芝士粉🧀真系食到舔舔脷😋蜜糖芥末口味好惹味🍯因为有酱汁,食落亦都无咁干‼️钟意食芝士嘅我哋梗系要点焗芝士年糕,果然无拣错‼️烟靭嘅辣炒年糕上面铺满厚厚嘅拉丝芝士,卷住一齐食真系好满足😌最特别嘅系拌碟系炸紫菜粉丝卷嚟架🤤朋友劲钟意饮韩式汤品,一于试吓辣牛肉汤配白饭。以石锅上嘅汤上到枱都仲滚紧,加上辣辣地,冬天食一定超正。饭卷类通常只系lunch先有,因为我哋好想食所以就问吓,点知原来佢哋仲有少量嘅烤牛肉饭卷。每一件饭卷都包住满满嘅材料,正👍🏻

无骨炸鸡二重奏 (蜜糖芥末 + 双重芝士)
双重芝士口味炸鸡
蜜糖芥末口味炸鸡

烤牛肉饭卷
无骨炸鸡二重奏 (蜜糖芥末 + 双重芝士)
双重芝士口味炸鸡
蜜糖芥末口味炸鸡