2018-11-11
今晚要和知己好友庆祝生日,所以早在一星期前,特意订了在铜锣湾阿麦厨房,贪佢食物高质,环境又有气氛。我和好友都分别点了晚餐,包括有前菜、主菜、汤和饮品,十分丰富。由于系生日饭,所以有啲嘢食都想加钱食好啲!餐汤我们分别点选左南瓜蟹肉汤同黑松露磨菇汤!南瓜蟹肉汤的南瓜非常新鲜,而且是超多蟹肉,每一啖汤都令人好满足!另外黑松露蘑菇汤都充满奶香,令人饮完再想添饮!前菜我们点选了大虾占米多,厨师好细心拆咗啲蟹肉,所以食用非常方便,虾肉爽口弹牙,认真不错!另外还有香煎鹅肝配焦糖醋蓝莓,鹅肝入口即溶,真系好好味!主菜是我们点了餐厅的招牌菜-德国食烧咸猪手,猪手皮脆卜卜,再配埋香脆嘅薯条,认真一流👍🏻! 我哋仲叫咗个香煎带子配黑松露忌廉野菌扁意粉,带子大大粒,爽口弹牙!估唔到两个人都可以吃清光。饮品方面,为咗好瞓啲,我选择了vanilla milk,味道好香,几特别!而我朋友点选cappuccino ,上面的拉花简直为今晚的生日庆祝画上了完美句号!