2017-07-20
近期食开都系打边炉,今期又俾我揾到间超抵食嘅任饮任食火锅店仲营业到凌晨4点钟,而家仲做紧优惠可以食足4小时,真系啱晒一大班朋友来帮衬又可以食完唞一唞再作战过,呢间火锅店系旺角上海街,油麻地地鐡站A1出口行前就会见到交通又方便呢度唔只得鸡煲咁单调,仲有大盘烤鱼同埋其他不同口味锅底选择,喜欢食辣可以点麻辣,唔食得辣又可以点清淡D口味,至于今晚来度梗系要食佢招牌麻辣鸡煲,系未食鸡煲前,呢度仲有自助小食区,口味都有7,8款,而且日日都会有D唔同口味选择,我就攞咗拍青瓜&咖哩鱼旦食,青瓜好入味食得好滋味食完一碗又一碗食完小食又到麻辣鸡煲,我地点咗小辣食,一开煲篕已闻到浓浓麻辣香味,而鸡煲份量有一只咁多,至于鸡肉亦非常滑嫩香浓,越食越刺激食完一件又一件,连D配菜豆腐干&蒜粒同洋葱一样咁嘢味,梗系要留番D麻辣汁留番火锅时用,落完汤又系食火锅时候。配料都有好多款,先点肩胛肥牛肉质肥美香甜,之后再点咗其他配料食,而真系花胶入口爽口滑溜,到自制菜肉云吞同木耳水饺,好有北方特色风味有水准炸鱼皮脆卜卜同炸枝竹都一样咁松脆,到咁上下又要食D蔬菜中和一下继续作战,食到差不多梗系要食番杯雪糕才算完美是日又品尝到重庆
是日又品尝到重庆风味鸡煲同小食