2020-11-21
食匀四姐最齐食评4️⃣-Lunch time最中意同一大班同事黎呢到,建议大家最好打个电话☎️黎book定位先,间唔中会爆场架留意翻🥺-沸腾水煮鱼🐟$288(大)-超级多鱼块🐟大大块每一块都一定走哂油,高温既走油令鱼块🐟唔会松散,一夹仲可以系一旧旧🐟入面有少少芽菜🥬水煮牛肉🐂$228(小)-牛肉🐂腌到好入味,入面大量芽菜同牛肉。辣油浸住够晒辣🌶️酸菜鱼🐟$288(大)-相对我就比较欣赏酸菜鱼,酸菜好碎。虽然鱼质地依旧但我就比较欣赏水煮鱼🌶️个味道。毛血旺🦆$288-鸭血超级少😰😰完全不值得叫,另外仲有午餐肉🐷同莴笋片😂鸭血太少了。。。完全不值呢个价钱。。。重庆口水鸡🐔$68-秘制重庆辣椒酱!辣油都非常惹味,唯一缺点我会话个鸡🐔斩得比较碎,搞到好容易食到好多碎骨🦴但整体味道非常OK!四川凉面🍜$68-必点之选!辣椒干粒碎炒到超级香🌶️辣椒籽满满的!配上酱油同醋做个汁,凉面质感比较爽口有少少似米线滑溜溜,搅拌均匀后每条面都沾到好入味🥰份量好大,都有最少6️⃣大碗!四姐炒饭🍚$68-炒到好有镬气!粒粒分明🍚 配料有榄菜🥬、鸡蛋碎🥚、葱花、火腿粒🐷炒到好干身好有镬气😍麻婆豆腐🤍$88-豆腐肉碎辣油🌶️相当惹味!
沸腾水煮鱼🐟$288(大)
水煮牛肉🐂$228(小)
牛肉🐂腌到好入味,入面大量芽菜同牛肉。辣油浸住够晒辣🌶️
酸菜鱼🐟$288(大)
毛血旺🦆$288
重庆口水鸡🐔$68
四川凉面🍜$68
四姐炒饭🍚$68
麻婆豆腐🤍$88
豆腐肉碎辣油🌶️相当惹味!够晒麻但唔会太辣!啲汁拎黎送饭一流🍚!
干煸四季豆💚
碎肉🐷、榄菜、蒜头🧄炒四季豆。少少辣,炒得好有镬气就就食落比较油,但胜在唔会太淋身!
辣子鸡软骨🌶️
比较咸无想像中咁辣但味道就无话好惹味🥺辣椒干🌶️都几多下。
酸辣青瓜🥒$68
拍青瓜,无话好特别,份量适中!唔会好辣辣椒🌶️
肉末土豆丝🥔$88
唔辣之选❌🌶️肉末碎沾上每一条切到幼一幼既土豆丝🥔完全睇得出个力功有几势利😍
糖醋里脊🐷$98
唔辣之选❌🌶️劲大量既猪颈肉切到一条条咁,每条沾上酸酸甜甜既糖醋汁,食落好似食生炒骨咁😍啖啖肉炸到脆卜卜,非常推荐大家叫呢个肉🐷
莴笋炒肉丝💚$98
唔辣之选❌🌶️超卓既切丝技巧又再一次系呢度展现!肉丝肉质弹牙🦷、味道清淡适合解腻😍莴笋丝炒到刚刚好熟,唔会太爽口又唔会淋得制!