2009-08-23 237 浏览
平时经过楼下见到呢度啲装修几舒服同唔多人,同朋友去完电脑展,就决定去呢度食,上到去同想像中差唔多,侍应仲安排到我哋坐窗口卡位,当行完电脑展咁攰,最好就系可以坐得舒舒服服,正呀!讲番嘢食先,首先系个前菜,平时中式食肆啲前菜就真系麻麻,大部份时间都系勉勉强强下食,但我觉得呢度个前菜就几好,少少咸少少棘好开胃,话都冇咁快俾我食哂咁滞。可能大家都想试多几款嘢食,所以其中五款系包类物体,同埋一个炒饭。干贝炒饭: 居然系最快嚟𠮶样,可惜冇乜惊喜葱油千展酥: 好松化,如果入面啲葱再多啲就更加好生煎包: 有惊喜,热棘棘,个包底煎到脆卜卜又不算好黑,我觉得呢个几好小笼包: 而家好多食肆小笼包普遍做到皮薄多汁,咁呢度都唔例外,块皮薄得嚟唔易穿,不过我哋觉得唔系几够热炸馒头: 炸到外脆内软,点埋炼奶,好味红油抄手: 其他地方多数做到棘油同云吞捞埋一齐,呢度个红油抄手云吞同棘油系分开上,云吞几鲜味,棘油就可按个人喜好点几多都得,我就觉得啲棘油唔算好棘,点咗好多,朋友就话棘,点少少,咁唔食得棘ge朋友都可以试下呢个啦!最值得一赞系侍应啲服务态度几好,有求必应,希望佢哋可以保持住。

,话都冇咁快俾我食哂咁滞。
干贝炒饭: 居然系最快嚟𠮶样,可惜冇乜惊喜

葱油千展酥: 好松化,如果入面啲葱再多啲就更加好

炸馒头: 炸到外脆内软,点埋炼奶,好味

前菜好味
干贝炒饭一般