2018-01-21
以前啲人话#粮尾挨面包,今时今日面包已经唔系穷L挨生活嘅象征!一个面包,分分钟贵过妳盒饭!😂因为面包唔再只系牛油面粉蛋同奶嘅合成品,而系用上日本直送食材,配上自行培植的天然酵母、采用进口石窑烘焙技术去制造,一个手作面包既精致味道丰富又多变,已经由充饥变成享受!✨首先要一赞,这家面包做得非常软熟,却不会是空气包,口感带点烟韧,感觉幸福又很实在☺️👍🏻.🍞月岛软心芝士饺子 $13招牌之作,满满甜蜜带微酸cream cheese,芝士迷必食😋🍞特浓朱古力软心饺子 $13浓郁朱古力酱,没有过甜腻,朱古力迷必食😋🍞紫薯一丁目 $12紫薯蓉爆满,系真紫薯啊😍味道天然不会过甜,口感软糯,掂呀!👍🏻🍞熊本四重芝士米烧 $18用熊本县白米研磨成的米面粉做包,面包不带筋性,口感更烟韧有口感,四重芝士浓香惹味,加上新鲜出炉,掂呀!👍🏻🍞抹茶红黑达人 $11包有抹茶味,内馅红豆蓉饱满,红豆蓉粉稔没有死甜配上粒粒黑豆,掂呀!👍🏻🍞日式杂果海绵包 $23面包口感真系好正,如其名的如海绵般软熟,丰富面包香,配上水果干带来点点甜蜜,不错㖞!如果再配埋果仁再丰富多啲口感就完美啦😛.虽然普遍size都偏小,不过是真材实料,
今时今日面包已经唔系穷L挨生活嘅象征!
一个面包,分分钟贵过妳盒饭!😂
🍞月岛软心芝士饺子 $13
🍞特浓朱古力软心饺子 $13
浓郁朱古力酱,没有过甜腻,朱古力迷必食😋
🍞紫薯一丁目 $12
🍞熊本四重芝士米烧 $18
🍞抹茶红黑达人 $11
🍞日式杂果海绵包 $23
虽然普遍size都偏小,不过是真材实料,价值也算合理,另一方面念可以一次过试多几款,轻松ko三个不是梦😍