2024-07-21
有冇人去完日本都好挂住即叫即烧嘅海鲜?🤤呢种食法其实即系「浜烧」,只要食材够新鲜,好简单嘅调味,混和海水嘅咸鲜同炭烤嘅香气已经好好食,一个字讲晒,鲜‼️秋田铁板烧好出名,应该大家都听过,但其实尖沙咀分店都有一层系专食「浜烧」🔥有时觉得铁板烧太滞太油腻,浜烧都系一个好选择!而且仲系师傅即席烧俾你食,唔使自己落手落脚🫶🏻二人前套餐 $1088重头戏浜烧料理日本直送活生蚝🦪Seasonal Japanese Live Oyster可以拣生食或者浜烧,我梗系要试吓师傅嘅手势啦,用牛油同埋鲣鱼汁烧,烧嘅时候已经香喷喷,而且火候控制得好好,烧完嘅蚝仲系非常饱满,咬落去劲多汁,吱啲青柠汁食仲吊出海鲜味南非鲍鱼South African Abalone鲍鱼未烧之前仲识郁,肉厚又爽弹,简单配柚子胡椒盐已经好好食函馆北寄贝Hakodate Hoki Clam平时食北寄贝都多数系食寿司,原来烧咗系可以咁好食!具备北寄贝自身海水嘅咸鲜再加鲣鱼汁同牛油,肉质好弹牙,好想encore 北海道帆立贝Hokkaido Scallop呢个烧嘅时候真系好大火,好震撼❤️🔥用香草、清酒、鲣鱼汁同牛油煮,虽然火好猛,但肉质依然
二人前套餐 $1088
重头戏浜烧料理
日本直送活生蚝🦪
Seasonal Japanese Live Oyster
南非鲍鱼
South African Abalone
鲍鱼未烧之前仲识郁,肉厚又爽弹,简单配柚子胡椒盐已经好好食
函馆北寄贝
Hakodate Hoki Clam
平时食北寄贝都多数系食 寿司,原来烧咗系可以咁好食!具备北寄贝自身海水嘅咸鲜再加鲣鱼汁同牛油,肉质好弹牙,好想encore
北海道帆立贝
Hokkaido Scallop
呢个烧嘅时候真系好大火,好震撼❤️🔥用香草、清酒、鲣鱼汁同牛油煮,虽然火好猛,但肉质依然嫩滑,一啲都唔老!唔知师傅系点做到..
人气味噌甲罗烧🦀 x 成田蒲烧鳗鱼丼
Kani Creamy Crab Miso x Grilled Narita Eel over Rice
呢个套餐吸引在于仲有甲罗烧食,钟意食蟹膏嘅一定唔可以错过,啲蟹膏超级鲜甜无腥味,无论系配多士,定系店员教我哋嘅隐藏食法:就系捞落鳗鱼饭到食都系超正,真系好邪恶
餐前小食
Appetizer
有海草、口感极为爽脆嘅粒贝同渍物
季节沙律🥗
Seasonal Salad
刺身五点
Seasonal Sashimi Combo
中拖、深海池鱼、三文鱼、甜虾都好新鲜
最后以抹茶红豆布甸作结