2024-01-18 193 浏览
踏入唐记嘅门槛,呢个食点心嘅天堂,直头令人心花怒放🌸。首先嚟碗热辣辣嘅咸鱼肉饼饭,个肉饼弹牙得滑,微咸嘅咸鱼偷偷滋味,吃落绝对咸香得来唔腻,完美搭档。再揾个酥皮沙嗲金钱肚来叹,个酥皮脆到响晒声,肚里嘅沙嗲酱仲满满当当喷发出香气。 话说返个鸡扎,系我嘅心水推介。鸡扎嘅外皮满载肉汁,鸡肉滑溜,芋头嘅香气入口即溶,咬一啖都够晒过瘾🤤! 至于𠮶啖嘅鹌鹑蛋烧卖,就真系令我惊艳喇!粒粒饱满嘅烧卖包裹住一颗颗鹌鹑蛋,弹牙得嚟不失肉汁,想不到嚟呢间店揾到咁有惊喜嘅嘢食。总结,呢间店嘅食物唔使多些啲利害形容词,好食嘅味道已经打足够分数。下次唔知食嘅朋友,一定要试下佢哋家嘅经典美食,不过记住嚟早啲,唔系就要排长龙等𠮶阵喇😉!