2016-09-02
有传一寿司宜家夜晚六点半后就有半价寿司,令黑寿一族唔洗再等十半,实在系一项仁政。半价寿司不设攞飞,需要喺门口排队,并且新增最低消费每人$90,同之前黑夜寿司一样,只有寿司、卷物、手卷、刺食有半价,再加正价加一,而期间限定嘅新款寿司变咗正价。对黑夜寿司嘅印象系好似放题咁,叫到食饱为止都系人均一百楼下。神奇嘅事发生咗,我哋两个人嗌咗13碟共26件寿司,食完之后好似食咗阵风咁。粗略计咗下,已经过咗低消,见隔离枱加单话要等20分钟,废事再等埋单走人。上菜算系几快,令到成餐饭更加如风,由埋单到走人用咗半个钟,颠覆咗食寿司嘅概念。芝士飞鱼子蟹棒寿司一啖咬落去,先系芝士飞鱼子,再到蟹棒,最后寿司饭,成个组合非常之夹,每次嚟到必嗌。最佳食法系先咬咗两边凸出嚟嘅蟹棒,再成旧塞落口,咁就perfect池~蟹膏甜虾寿司另一创意寿司之选,飞鱼子配甜虾口感独特,加笃蟹膏更加鲜香满溢,一啖食落肚,绝对齿颊留香。埋单两人$190,未知系加咗价定缩咗水定本人大食咗,不过黑寿放题嘅神话都要幻灭lu
芝士飞鱼子蟹棒寿司
一啖咬落去,先系芝士飞鱼子,再到蟹棒,最后寿司饭,成个组合非常之夹,每次嚟到必嗌。最佳食法系先咬咗两边凸出嚟嘅蟹棒,再成旧塞落口,咁就perfect池~ 蟹膏甜虾 寿司
另一创意寿司之选,飞鱼子配甜虾口感独特,加笃蟹膏更加鲜香满溢,一啖食落肚,绝对齿颊留香。 埋单两人$190,未知系加咗价定缩咗水定本人大食咗,不过黑寿 放题嘅神话都要幻灭lu