我只想同间舖嘅老板讲,你有心系香港开档做得耐就唔该做多啲功夫同请多啲人,要悭钱就唔好做,我今日4点去食唔系午饭最忙时间,见到几个员工做到唔停手都处理唔晒成场客人,做到佢哋都有少少手忙脚乱,不过见到佢哋都尽力做,客人都理解无发脾气,但间舖就真系有太多改善嘅地方:1.请多个人做收银兼楼面啦,我见收盘阿姐去后面厨房食饭时,成间舖满客无人收枱,楼面员工太忙根本行唔开去收盘、清洁,要客人自己收盘先有位食2.下午茶餐饮品不能更改,要跟价钱牌上图片一样,太搅笑,加钱转都唔得,太唔灵活啦3.主打清真牛肉面所以好多伊斯兰教及其他外籍客人(今日半间舖嘅客都系) 但电子叫号取餐只讲广东话无英文又无显示牌,外籍客人白等唔知已经可以取餐4.细碗不足得几只,见一家大细客人想攞只碗分食都无晒另外赞嘅地方:1.收银个男仔真系好员工,咁忙都无任何态度差或发脾气,睇得出有尽力处理出餐及同客人沟通有咩卖晒要更换等等杂事,之后有空闲仲主动行出去收盘送餐,香港后生仔员工已少见,不管佢系咪国内新移民都要赞,好榜样!2.食物价钱合理,味道唔差,牛肉面都几好味,快餐价钱算系咁,另外牛肉夹饼系即做,入口仲系热,抵赞,不过等出餐时间就等

2.下午茶餐饮品不能更改,要跟价钱牌上图片一样
,太搅笑,加钱转都唔得,太唔灵活啦

4.细碗不足得几只,见一家大细客人想攞只碗分食都无晒

另外赞嘅地方:
1.收银个男仔真系好员工

2.食物价钱合理,味道唔差,牛肉面都几好味
,快餐价钱算系咁,另外牛肉夹饼系即做,入口仲系热
,抵赞,不过等出餐时间就等咗耐啲

3.有洗手地方(非洗手间内) 俾客人用几方便

4.其实今次卖兰州面算几好生意,比上两手卖炸鸡同汉堡应该有得做,不过老板要多听意见改善一下,或落舖睇睇

总括嚟讲我都会返头再帮衬
,希望下次有改进,吸引更多回头客啦(包括好多外籍客)。
兰州清真牛肉面
兰州清真牛肉面