2015-07-31
之前食过蛋包饭唔错,一心想去encore。但两个唔理性兼肚饿的女人就决定咁样解决尼条生活数学题~唔知你又会点计尼条数呢?两个人坐底见一个饭单点$99,如果叫set(加汤同饮品)就另加$28,加埋一,差唔多承惠$140。 想一想,倒不如叫个鳕场蟹二人套餐,加埋一除返开每人$180。加多$40,望落好似丰盛好多,一于咁话 前提系两个人个胃要有返咁上下, 先可以KO咁多野 lol鳕场蟹2人套餐 $328 (加埋一:$361)餐汤: 罗宋汤+蒜蓉包一片 (评分:3.5/5)蒜蓉包应该唔系好新鲜,焗完又焗,硬身而非脆口。小食拼盘 :鸡翼,八爪鱼串烧,炸饺子,薯角 (评分:4/5)卖相及味道不错。鸡翼及八爪鱼烧得刚好。主菜四选一: Choice A 鸡肉菠菜汁意粉 (评分:4/5)惊--->喜!第一眼我真系吓亲,成碟青BB, 第一眼望落仲绿过avengers既hulk。但食落又几好香,意粉夹集著香菇跟原条菠菜,增添了口感。菠菜汁份量岩岩好,唔会太多,食到好肥腻,又唔会太少,食到个嘴干憎憎。鳕场蟹米比萨 (评分: 2/5)望落几正呀,不过食落就好失望!其他配角都比尼个主角好味。蟹柳同蟹钳啖
前提系两个人个胃要有返咁上下, 先可以KO咁多野 lol
鳕场蟹2人套餐 $328 (加埋一:$361)
餐汤: 罗宋汤+蒜蓉包一片 (评分:3.5/5)
蒜蓉包应该唔系好新鲜,焗完又焗,硬身而非脆口。
卖相及味道不错。鸡翼及八爪鱼烧得刚好。
惊--->喜!
望落几正呀,不过食落就好失望!
其他配角都比尼个主角好味。蟹柳同蟹钳啖啖肉系正,但奈何个pizza底真系接受唔到。口感唔脆,咬落好似隔夜饭,而且一夹就散,我怀疑自己叫左个蟹肉饭而非米比萨 而且无乜酱汁,乐观的睇,都可以话系食返佢本身既蟹肉味既...
饮品 / 冰管
待应话冰管系果汁soda。通常我试新野都会中伏,保守派既我都系叫返杯冻柠茶算数 xD
甜品:甘味盛合 (3款mini dessert)
1. 焦糖炖蛋 (评分:3/5)
2. 士多啤梨雪糕+沙刨冰 (评分:2/5)
3. 朱古力慕思 (评分:3.5 /5)
焦糖炖蛋属正常。我一向唔钟意人工造既士多啤梨酱,纯属个人喜好问题。我认为朱古力慕思系三样之中最好味的,有浓浓的朱古力味道。
附送礼品:457ml Häagen-Dazs 雪糕
二人套餐送雪糕。又食又拎,原本米比萨带来的失望感好似又无咁严重,心理好似平衡返啲~
结语: 味道真系中规中矩,尼个价钱可以做得更好。环境不错。待应不时自动为我们添水,而且会就著我们进食的速度上菜,十分体贴。