第一次食地中海餐厅🙈 估唔到食物同环境都好高质环境开扬几有情调 又够宁静🎆好啱同朋友慢慢坐谈下心🌀 8 Courses Menu for 2🔅Crab and Lobster Bisque 🦐🦀龙虾汤食到丝丝蟹肉+龙虾肉 感觉好足料🔅Tuna Steak吞拿鱼新鲜冇腥味 而且有mango salsa调味食落酸酸地 比较fresh🔅Green Salad由于同行朋友对蚝有敏感所以职员好细心咁帮我哋转咗salad 抵赞❤️! 沙律菜好新鲜 入面有几款沙律菜 番茄 再加埋藜麦同鹰嘴豆 饱肚之余又健康🔅Foie Gras鹅肝己经预先切粒 有微微煎香中间保持鹅肝嘅幼滑 再配上微甜嘅酱汁 单食已经好好食不过店员有介绍之前先笃破只蛋 点蛋汁嚟食食落又系另一种感觉 呢款大推!🔅Seasonal Clams 一上枱卖相就好靓 蚬肉新鲜又大只而且用上忌廉汁煮制而成 口感更加香滑 以为会好漏 点知出奇地唔会㖞🔅Whole Lobster 呢个系我全晚最impress 既菜 原只龙虾切半 好大只上面铺满香浓嘅芝士龙虾亦相当新鲜 肉质够弹牙同好鲜甜配上沙律菜 减低油腻感🔅45 Days Dry Aged Grea
第一次食地中海餐厅🙈 估唔到食物同环境都好高质

吞拿鱼新鲜冇腥味 而且有mango salsa调味
食落酸酸地 比较fresh

🔅Green Salad
由于同行朋友对蚝有敏感
所以职员好细心咁帮我哋转咗salad 抵赞❤️!
沙律菜好新鲜 入面有几款沙律菜 番茄
再加埋藜麦同鹰嘴豆 饱肚之余又健康

🔅Foie Gras
鹅肝己经预先切粒 有微微煎香
中间保持鹅肝嘅幼滑 再配上微甜嘅酱汁 单食已经好好食
不过店员有介绍之前先笃破只蛋 点蛋汁嚟食
食落又系另一种感觉 呢款大推!

🔅Seasonal Clams

原只龙虾切半 好大只
上面铺满香浓嘅芝士
龙虾亦相当新鲜 肉质够弹牙同好鲜甜
配上沙律菜 减低油腻感

🔅45 Days Dry Aged Greater Omaha Striplion
牛肉味浓 因为钟意食比较熟既牛肉
店员建议最多7成熟 食落又真系好食
而且肉质唔会好干 又够嫩滑
伴碟既四川炒蘑菇时蔬 食落有浓烈既豆瓣酱香
好惹味 单点都不为过

🔅Salted Carmel Meringue Chocolate Tart
蛋白口感够轻盈 配埋朱古力酱食其实好match
不过实在太甜 做个减糖版应该会好吸引💕💕.

整体食物 环境 服务都好高水准
店员好有礼貌 又好主动同细心