2016-03-18
放工同男友黎食串烧,男友出名钟意食串烧,有次求其拣左间黎食,就系巴别桥 食左一次之后,食串烧都会黎呢间。上次黎等左半个钟位,今次好早黎就唔洗等位啦打头阵叫左我地每次黎都必食既芝麻沙律冷乌冬,我同男友都超钟意!一饼乌冬上面淋左好多芝麻酱再放小小紫菜碎系面。开始见佢一饼乌冬,以后佢会又干又硬分唔开,点知原来轻轻力就分开到。乌冬咬落唔会好实 加埋芝麻酱 好好食金菇肥牛卷-肥牛有小小干 但都系好味 酱汁猪颈肉串-呢碟男友大赞好味,甜甜地既酱汁 上面洒左芝麻,猪颈肉爽口弹牙!值得一试香草椒盐鸡中翼-都系我地每次必叫既咸味岩岩好 有小小微㶶 自己钟意食辣 再洒佢地既辣椒粉 正啊 食极都想食!!焗芝士杂菌-同样我地次次都会叫 但第一次食既时候系最好味 芝士拉得出丝 好有蒜味~今次食都拉得出丝 ,但就好易痴埋一旧 可能因为冬天啦,同埋冇咁重口味啦~牛油烧青口-青口烧得太干,但味道系唔错既上面系墨鱼丸,下面系特浓芝士丸墨鱼丸不过不失啦,芝士丸食果时要小心入面芝士"辣"口,咬一啖 入面浓浓既芝士爆出黎。脆皮鱼皮饺-唔食过都唔知鱼皮饺可以烧架。外面烧到脆卜卜,不过褶口果度有小小硬。厚烧午餐肉-名附其实..真
打头阵叫左我地每次黎都必食既芝麻沙律冷乌冬,我同男友都超钟意!一饼乌冬上面淋左好多芝麻酱再放小小紫菜碎系面。开始见佢一饼乌冬,以后佢会又干又硬分唔开,点知原来轻轻力就分开到。乌冬咬落唔会好实 加埋芝麻酱 好好食 金菇肥牛卷-肥牛有小小干 但都系好味 酱汁猪颈肉串-呢碟男友大赞好味,甜甜地既酱汁 上面洒左芝麻,猪颈肉爽口弹牙!值得一试 香草椒盐鸡中翼-都系我地每次必叫既
咸味岩岩好 有小小微㶶 自己钟意食辣 再洒佢地既辣椒粉 正啊 食极都想食!! 焗芝士杂菌-同样我地次次都会叫 但第一次食既时候系最好味 芝士拉得出丝 好有蒜味~今次食都拉得出丝 ,但就好易痴埋一旧 可能因为冬天啦,同埋冇咁重口味啦~ 牛油烧青口-青口烧得太干,但味道系唔错既 上面系墨鱼丸,下面系特浓芝士丸
墨鱼丸不过不失啦,芝士丸食果时要小心入面芝士"辣"口,咬一啖 入面浓浓既芝士爆出黎。 脆皮鱼皮饺-唔食过都唔知鱼皮饺可以烧架。外面烧到脆卜卜,不过褶口果度有小小硬。 厚烧午餐肉-名附其实..真系好厚啊。个样好似特大版鹅肝咁..但同男友都觉得味道一般 烧鸡软骨串-都系次次都会叫 好食好食 叫左2杯热柚子蜜+Asahi,上次饮觉得太甜 今次叫佢小甜 甜度就岩岩好